Vizitë që “rrotulloi në varr” të madhin Sami Frashëri

Shqiptarët janë me fat, kur në mesin e vet, kanë politikanë që shkojnë, deri në Turqinë e “demokracisë popullore”, për të shënuar 118 vjetorin e vdekjes së bardit të kulturës shqiptare, Sami Frashrit. Politika e kombit shqiptar, e përfaqësuar nga politikanë që synojnë bashkim kombëtar, janë kujtuar që autorin e “Shqipëria ç’ka qenë, ç’është dhe […]

Me grant projektin MSIP, përmirësohen kushtet për 1.400 nxënës në Çair!

Me grant fond përmes Projektit të përmirësimit të shërbimeve komunale – MSIP është rregulluar kulmi i shkollës fillore “Ismail Qemajli” në komunën e Çairit, në të cilën mësojnë mbi 1.400 nxënës. Sot, këtë shkollë e vizitoi zëvendësministrja e financave Shiret Elezi dhe Kryetari i komunës Visar Ganiu. Granti është në shumën prej 3 milion denarë […]

Pastrohet lokacioni i destinuar për stacion pastrimi të ujëravetë zeza në Tetovë

Gjithsej 170,000 metër kub hedhurina të vendosura tek lokaliteti në afërsi të f.Falishë në Tetovë transportohen në Drislla, si pjesë e përgatitjes së terrenit, ku vitin e ardhshëm duhet të fillojë ndërtimi i stacionit të pastrimit të ujërave të zeza, me qëllim të tejkalimit të problemit të ndotjes së rajonit me ujëra të zeza e […]

Takimi Bekteshi- Azevedo: OBT e njohu progresin e bërë, Maqedonia e Veriut është në rrugën e duhur për tregti të hapur dhe rritje ekonomike

Organizata Botërore e Tregtisë ( OBT)   njeh progresin e bërë nga Republika e Maqedonisë së Veriut në rrugën  drejt integrimit botëror tregtar dhe vendi është në rrugën e duhur për tregti të hapur, rritje më të madhe ekonomike dhe krijimin e vendeve të reja të punës. Ky është përfundimi i takimit të ministrit të ekonomisë […]

Ahmeti: Publikuesit e përgjimeve janë trashigimtarë të UDB-së

Lideri i BDI-së Ali Ahmeti duke komentuar bisedat e përgjuara ndaj funksionarëve të lartë të BDI-së të publikuara nga profili El Cheka në Fb, tha se pas këtyre përgjimeve qëndron vetë UDB,. Ahmeti, sonte nga Saraji i Shkupit tha se nuk i dëgjon përgjimet ilegale të publikuara së fundmi, pasi ato janë biseda private. “Nuk […]

Ahmeti: Jo drejtësi selektive, duam veting!

Lideri i BDI-së Ali Ahmeti thotë se vendit nuk i duhet drejtësi selektive, prandaj BDI këmbëngul në veting për të gjithë. Duke komentuar bisedat e përgjuara ndaj funksionarëve të lartë të BDI-së të publikuara nga profili El Cheka në Fb, Ahmeti ishte i prerë se pas këtyre përgjimeve qëndron vetë UDB. Ai iu bëri thirrje […]

Rrënjët tona janë nga UÇK-ja dhe të arriturat tona të përbashkëta në këto 17 vite

Rrënjët tona janë nga UÇK-ja dhe të arriturat tona të përbashkëta në këto 17 vite nuk shlyhen dot nga pasuesit dhe pasardhësit e sotëm të OZNËS dhe UDBËS të cilëve ju ka plasur rrashta e kokës kur e ndëgjojnë gjuhën shqipe gjithandej, kur e shohin flamurin tonë kombëtar, dy universitetet shtetërore, Hasan Prishtinën, Isa Boletinin […]

Biznesmeni Azmanov: Në shantazhin e Boki13 të përfshirë dhe ish sekretari gjeneral i LSDM Kiracovski, drejtori i policisë financiare Muaremi dhe gazetarë të 1Tv

Shkup, 16 korrik – Për Faktor, biznesmeni Zoran Azmanov i cili që nga muaji shkurt ka akuzuar Bojan Jovanovskin për shantazh ka deklaruar se ka ardhur koha që të tregojë të vërtetën. Shantazhi i Bojan Jovanovskit i njohur si Boki13 që ka keqpërdorur lidhjet me ish sekretarin gjeneral të LSDM Kiracovski e njëkohësisht edhe shumë […]

Agim Nuhiu: Bashkëpunimi ndërinstitucional nevojë përball sfidave të sigurisë

Zëvendës Ministri për Punë të Brendshme, Agim Nuhiu, ka takuar Shefin e Departamentit për Siguri dhe mbështetje të komunitetit pranë OSBE-së, me të cilin ka diskutuar për sfidat e sigurisë. Z. Nuhiu, pas këtij takimi, në rrjetin social, ka theksuar se “mbështetja dhe bashkëpunimi ndërinstitucional, mbetet nevojë për ballafaqimin tonë me sfidat e sigurisë në […]