Zekolli: BDI është parti shtetformuese; Aleanca, Besa dhe Alternativa janë parti mahallo-jaranike

Gjendja kaotike dhe ashpërsia e përplasjeve në kampin politik opozitar shqiptar, nuk është rezultat dhe paralajmërim se fronin qeveritar e kanë të kapshëm, por refleksion i luftës së pakursyer se cila nga tre-katër partitë do të jetë partia më e fuqishme opozitare – afër partisë në pushtet BDI, shkruan Arsim Zekolli për Dojçe Vele.   […]

Skenar I zi për shqiptarët nga LSDM, në bashkëpunim me PDSH dhe Alternativën

LSDM si një “ kameleon” politik dhe me frikën e humbjes së pushtetit u shfaq sërish.Por kësaj rradhe duke e ditur se I ka humbur ata mijëra vota që ia dhanë për shumë arsye shqiptarët e dëshpëruar , dëshiron të provojë një taktikë tjetër duke dashur ta prishë parimin fituesi me fituesin pas 12 Prillit […]

Kam amanet nga babai, mos votoj kurrë parti maqedone

Nga Urim Salihu Zaevi e përmendi një amanet. Por edhe ne kemi amanetet tona që ta dijnë edhe politikanët shqiptarë. Babai ma la një të tillë amanet: Që parti maqedonase mos votoj kurrë. Unë do ta respektoj deri sa t’i mbylli sytë sepse gjithë vuajtjet e mia dhe familjes sime, por edhe shumë shqiptarëve lidhen […]

Kongresi i BDI-së, Ali Ahmeti dhe fitorja e madhe e 12 Prillit

Me qetësinë absolute të një lideri, që merret me partinë e tij dhe kurrë me të tjerët,Ali Ahmeti morri edhe një mandat prej katër vitesh për të drejtuar partinë më të madhe shqiptare.Një rrugë shpesh e tmerrshme për të ardhë këtu, por ai është gjithmonë sfidues edhe kur sulmohet nga të katër anët .Forca e […]

Dr. Musa, viktimë e sharlatanizmit gazetaresk!

Shërbimi mjekësor në një shtet të huaj është i shtrenjtë për arsye se bëhet mbi baza private, përveç rasteve kur nga Tirana vjen ndonjë dashakeq që prezantohet si gazetar dhe pret që shërbimi ndaj tij të bëhet falas(!). Gazetaria e keqe u mundua t’ia vesh një mantel tjetër dr.Asim Musës, por edukata e tij qytetare […]

A është i mundur modeli Albin Kurti në Maqedoni?

Efekti që prodhon modeli Albin Kurti në Maqedoni, është më i kapshëm nëse shndërrohet në frymëzim, por jo si kopjim. Sikur të tentojë dikush të merr në dorë daltën për të formësuar një model të ngjashëm, do ti duhet një “material” tjetër dhe jo ky që është aktualisht. ‘Albin Kurtët’ e Maqedonisë gabimisht i projektuan […]

A i ka edhe Kosova Sharl de Golët e vet ?

Nëse në paraqitjet publike të politikanëve dominojnë vetëm kritikat për oponentët, por pa ofruar vet zgjidhje dhe nëse një parti politike vazhdon të mbaj në radhët e veta bartës të sjelljeve përçarëse, atëherë ky duhet të jetë sinjal i mjaftueshëm në vendimmarrjen e votuesve ditën  zgjedhjeve Nga Mehmet PRISHTINA Ish presidenti francez Sharl de Gol […]

Amerika, atdheu global i liridashësve

AMERIKA, ATDHEU GLOBAL I LIRIDASHËSVE (Në vend të homazhit për viktimat e 11 Shtatorit 2001) Sot është 11 shtatori, dita kur Amerika kujton me pezëm një ngjarje që solli tragjedi njerëzish. Kjo ditë do të jetë një pullë e zezë që mbërthen kujtesën njerëzore brenda përvojave të hidhura nëpër të cilat kaluan popujt. 11 Shtatori […]

Amerika, ardheu global i liridashësve

AMERIKA, ATDHEU GLOBAL I LIRIDASHËSVE (Në vend të homazhit për viktimat e 11 Shtatorit 2001) Sot është 11 shtatori, dita kur Amerika kujton me pezëm një ngjarje që solli tragjedi njerëzish. Kjo ditë do të jetë një pullë e zezë që mbërthen kujtesën njerëzore brenda përvojave të hidhura nëpër të cilat kaluan popujt. 11 Shtatori […]