Grubi me super lajm për administratën: Ju njohim fakultetet dhe ju mundësojmë avansim

LAJM SUPER I MIRË që sjell 100% realizim të programit të premtuar nga ana e jonë në zgjedhjet e vitit 2016:   Ashtu siç premtuam edhe dje, por edhe më herët, sot në Kuvend i ndryshuam ligjet për të punësuarit në administratë dhe në sektorin publik.   Këto ndryshime mundësojnë:   Njohje e diplomave të […]

William Walker e ndali Serbinë

Ismet Sylejmani Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, diplomati i shquar, shefi i OSBE-së në Kosovë, figura e shquar botërore, personazhi historik e legjendarë William Walker është njëri nga burrat e mëdhenj të superfuqisë planetare, që e NDALI SERBINË! 500 vjet nën perandorinë turke dhe 100 vjet nën perandorinë serbe, Serbia, bëri gjithëçka të keqe, […]

Selami takon përfaqësuesit e OJQ “Për Kalishtin”

ZV/Drejtori i Agjencisë për përkrahje financiare në bujqësi dhe zhvillim rural, z. Abdul-Selam Selami sot priti në takym kryetarin e OJQ “PËR KALISHTIN” Nevrij Ademi së bashku me kryetarin e sektorit të bujqësisë pranë kësajë organizate, Ku diskutuam për mbështetjen e bujqive të cilët gravitojnë në teritorin të cilën e mbulon Organizata jonë, e kryesisht […]

Kur Ziadini i betohej Menduhit që nuk shitet nga PDSH (Video)

Ish deputeti i PDSH-së Ziadin Sela njëkohë vazal i Menduh Thaçit, nëpër fjalime të fushatave parazgjedhore gjithmonë i laritej Thaçit dhe i betohej se nuk do të shtitet nga PDSH dhe do të qëndrojë besnik i tij gjithmonë, mirëpo kjo nuk ndodhi deri në një moment kur interesat e tij personale mbaruan e kështu edhe […]

Kur Ziadini i betohej Menduhit që nuk shitet nga PDSH (Video)

Ish deputeti i PDSH-së Ziadin Sela njëkohë vazal i Menduh Thaçit, nëpër fjalime të fushatave parazgjedhore gjithmonë i laritej Thaçit dhe i betohej se nuk do të shtitet nga PDSH dhe do të qëndrojë besnik i tij gjithmonë, mirëpo kjo nuk ndodhi deri në një moment kur interesat e tij personale mbaruan e kështu edhe […]

Taravari: Qëllimi i vetëm i bashkimit është të mposhtet BDI

Arben Taravari pranoi që qëllimi dhe programi i vetëm i opozitës është mposhtja e Bashkimit Demokratik për Integrim. Në këtë postim, Taravari gjithashtu konfirmoi që të vetëm nuk mund ta mposhtin BDI-në, por ju duhet të bashkohen edhe me partitë tjera. Qytetarët presin program, proekte dhe realizim, e jo mposhtje. “Po, është shumë e vërtetë […]

Astrit Salihu: Jeta ime mes biznesit, humanizmit dhe aktrimit

Ai merret me biznes, humanizëm dhe aktrim tash e një kohë të gjatë. Djaloshi nga Kosova që jeton në Gjermani nuk njeh limite pasi me suksese po menaxhon të gjitha fushat. Ka një biznes funeralesh ‘Atdheu’, që po transporton në gjithë Europën por duke mos lënë anësh edhe aktivitetet humanitare që po bën në Kosovë, […]

Edhe një magjistër i shkencave teknike nga fusha e Gjeodezisë

Gostivarit dhe botës akademike shqiptare në Maqedoninë e Veriut i shtohet edhe një magjistër i shkencave teknike nga fusha e Gjeodezisë. Fjala është për inxhinjerin e mirënjohur nga Gostivari, Zekri Islami. Islami mbrojti me sukses të lartë temën e magjistraturës në Universitetin shtetëror “Kirili dhe Metodi’, Fakultetin e ndërtimtarisë në Shkup.  I lindur në 12 […]

Një histori suksesi, 34 vjecarja Ajser Ademi sot u emërua prokurore në Maqedoni

Juristja 34 vjecare, Ajser Ademi nga Shkupi sot edhe zyrtarisht u emërua prokurore në Prokurorinë Themelore në Shkup. Ajo dha betimin para Këshillit të Prokurorëve të Maqedonisë së Veriut se do të angazhohet që të ndaj drejtësinë në mënyrë të barabartë për të gjithë qytetarët, konform kushtetutës dhe ligjit. Ajseri ka zgjedhur profesionin e drejtësisë […]

“Libri i luftës’ i Nuhi Bytyçit, një dëshmi vërtetësie profesionale

Në kuadër të manifestimit “ Tetova feston nëntorin” është promovuar “Libri i luftës” i gazetarit dhe publicistit nga Kosova, Nuhi Bytyçi. Libri është vlerësuar si një dëshmi autentike mbi rrugëtimin e gjatë dhe të vështirë të popullit shqiptar. Ndërkohë që sponsori kryesor i këtij libri, afaristi dhe mbështetësi i përhershëm i vlerave kulturore kombëtare, Lazim […]