Me grant projektin MSIP, përmirësohen kushtet për 1.400 nxënës në Çair!

Me grant fond përmes Projektit të përmirësimit të shërbimeve komunale – MSIP është rregulluar kulmi i shkollës fillore “Ismail Qemajli” në komunën e Çairit, në të cilën mësojnë mbi 1.400 nxënës. Sot, këtë shkollë e vizitoi zëvendësministrja e financave Shiret Elezi dhe Kryetari i komunës Visar Ganiu. Granti është në shumën prej 3 milion denarë […]

Pastrohet lokacioni i destinuar për stacion pastrimi të ujëravetë zeza në Tetovë

Gjithsej 170,000 metër kub hedhurina të vendosura tek lokaliteti në afërsi të f.Falishë në Tetovë transportohen në Drislla, si pjesë e përgatitjes së terrenit, ku vitin e ardhshëm duhet të fillojë ndërtimi i stacionit të pastrimit të ujërave të zeza, me qëllim të tejkalimit të problemit të ndotjes së rajonit me ujëra të zeza e […]

Takimi Bekteshi- Azevedo: OBT e njohu progresin e bërë, Maqedonia e Veriut është në rrugën e duhur për tregti të hapur dhe rritje ekonomike

Organizata Botërore e Tregtisë ( OBT)   njeh progresin e bërë nga Republika e Maqedonisë së Veriut në rrugën  drejt integrimit botëror tregtar dhe vendi është në rrugën e duhur për tregti të hapur, rritje më të madhe ekonomike dhe krijimin e vendeve të reja të punës. Ky është përfundimi i takimit të ministrit të ekonomisë […]

Ahmeti: Publikuesit e përgjimeve janë trashigimtarë të UDB-së

Lideri i BDI-së Ali Ahmeti duke komentuar bisedat e përgjuara ndaj funksionarëve të lartë të BDI-së të publikuara nga profili El Cheka në Fb, tha se pas këtyre përgjimeve qëndron vetë UDB,. Ahmeti, sonte nga Saraji i Shkupit tha se nuk i dëgjon përgjimet ilegale të publikuara së fundmi, pasi ato janë biseda private. “Nuk […]

Ahmeti: Jo drejtësi selektive, duam veting!

Lideri i BDI-së Ali Ahmeti thotë se vendit nuk i duhet drejtësi selektive, prandaj BDI këmbëngul në veting për të gjithë. Duke komentuar bisedat e përgjuara ndaj funksionarëve të lartë të BDI-së të publikuara nga profili El Cheka në Fb, Ahmeti ishte i prerë se pas këtyre përgjimeve qëndron vetë UDB. Ai iu bëri thirrje […]

Rrënjët tona janë nga UÇK-ja dhe të arriturat tona të përbashkëta në këto 17 vite

Rrënjët tona janë nga UÇK-ja dhe të arriturat tona të përbashkëta në këto 17 vite nuk shlyhen dot nga pasuesit dhe pasardhësit e sotëm të OZNËS dhe UDBËS të cilëve ju ka plasur rrashta e kokës kur e ndëgjojnë gjuhën shqipe gjithandej, kur e shohin flamurin tonë kombëtar, dy universitetet shtetërore, Hasan Prishtinën, Isa Boletinin […]

Biznesmeni Azmanov: Në shantazhin e Boki13 të përfshirë dhe ish sekretari gjeneral i LSDM Kiracovski, drejtori i policisë financiare Muaremi dhe gazetarë të 1Tv

Shkup, 16 korrik – Për Faktor, biznesmeni Zoran Azmanov i cili që nga muaji shkurt ka akuzuar Bojan Jovanovskin për shantazh ka deklaruar se ka ardhur koha që të tregojë të vërtetën. Shantazhi i Bojan Jovanovskit i njohur si Boki13 që ka keqpërdorur lidhjet me ish sekretarin gjeneral të LSDM Kiracovski e njëkohësisht edhe shumë […]

Punëtoria për ndalimet, licencat dhe kufizimet e tjera sasiore të OBT

Në periudhën mes 2-5 korrikut 2019, në Vjenë, në organizimin e Sekretariatit të Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT), u mbajt një punëtori për ndalimet, licencat dhe kufizimet tjera sasiore me qëllim që të fitohen njohuri më të mira për identifikimin e kufizimeve sasiore. Qëllimi i njohurive të fituara është t’u mundësojë pjesëmarrësve të trajnohen në […]

Takimi Bekteshi-Duran: Maqedonia e Veriut mori ofertë nga UNCTAD përmes Programit për shkencë, teknologji dhe inovacion për ta përshpejtuar zhvillimin dhe produktivitetin e ekonomisë

Republika e Maqedonisë  së Veriut  mori ofertë nga UNCTAD për ti shfrytëzuar mundësitë e Programit për shkencë, teknologji dhe Inovacion, i cili mund ti  ndihmojë programet dhe kapacitetet nacionale për të ndihmuar në zhvillimin dhe produktivitetin më të madh të ekonomisë. Ky ishte mesazhi kryesor i takimit të zhvilluar mes ministrit të ekonomisë Kreshnik Bekteshi […]

Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi në trevjetorin e tentativës për grusht shtet në Turqi

Në prani të ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Turqisë, Mevlüt Çavuşoğlu (Mevlyt Çavushollu), më 15 korrik, 2019, në Universitetin Ballkanik në Shkup (IBU) është organizuar manifestimi në përkujtim të trevjetorit të tentativës për grusht shtet në Turqi. Siç ishte bërë e ditur në atë kohë, organizata terroriste FETO dhe udhëheqësi i saj […]