Instagram teston një funksion që të gjithë e dëshironi

Rrjeti social Instagram nisi testimet në Shtetet e Bashkuara për një funksion ku përdoruesit mund të blejnë produkte direkt nga rrjeti social. Lëvizja vjen në një kohë rrjeti social po përpiqet të monetizojë me çdo kusht një prej platformave me ndërveprimin më lartë përdoruesve. Instagram raportohet se ka bashkëpunuar me 20 marka përfshirë Adidas, H&M, […]

Orët inteligjente, Apple udhëheq bindshëm

Ndryshe nga mendimi i përgjithshëm, adoptimi i orëve inteligjente, rripave të fitnesit dhe gjurmuesve të aktivitetit është në rritje në mbarë botën.   Sipas IDC, tregu u rrit me 31.4% në mbarë botën në tre mujorin e fundit të 2018-ës duke arritur në 59.3 milionë njësi. Në terësi gjatë 2018-ës u shitën 172.2 milion njësi, […]

Google e hulumton opsionin “back/forward cache” për ta përshpejtuar kërkimin e uebit

Developerët e Google Chrome po eksperimentojnë në një opsion të ri ‘back/forward’, i cili do t’ju mundësonte leximin momental të faqes së mëparshme në shfletues. Aktualisht, kur faqja në browser mbyllet, kur doni përsëri ta hapni, shumica e faqeve lexohen përsëri, gjë që merr shumë kohë, përcjell FoneArena. Addy Osmani, menaxher për inxhinieri në Chrome, […]

Google krijon aplikacion që transkripton të folurën

Dimitri Kanevsky është shkencëtari hulumtues në Google, që ka krijuar aplikacionin i cili transmeton në kohë reale, të folurën nga bashkëbiseduesit. Teknologjia e identifikimit të fjalëve dhe kthimit të tyre në shkronja, është avancuar shumë së fundmi dhe ka ndihmuar që të krijohet ky aplikacion që do t’ju ndihmonte shumë personave të shurdhër dhe me […]

Twitter ndihmon Facebook për të bllokuar faqet me “Fake-News”

Rrjeti social, Facebook ka lajmëruar që ka fshirë 783 faqe të rreme që kishin lidhje me shtetin iranian. Këto faqe po bëni lajm të rreme për të penguar procesin zgjedhur që po bëhet atje. Facebook muajt e fundit është bërë më e rreptë me ‘Fake News’. Përveç me faqet iraniane, ata kanë fshirë faqe edhe […]

Google blen teknologji misterioze për orët e mençura nga Fossil për 40 milionë dollarë

Fossil Group ka treguar se ka arritur një marrëveshje për t’i shitur Google teknologji të orëve të mençura ende sekrete e në zhvillim për 40 milionë dollarë. Kjo marrëveshje përfshinë pronë intelektuale që ndërlidhet me këtë teknologji, e po ashtu disa nga anëtarët e grupit Fossil R&D do t’i bashkohen Google. Kjo marrëveshje gradualisht do […]