Elezi në konferencën e UNCTAD: Përmes rritjes së transparencës deri tek përmirësimi i menaxhimit me borxhin publik!

Gjenevë, 20 nëntor – Zëvendësministrja e Financave, Dr. Shiret Elezi në Konferencën e 12-të të UNCTAD për Menaxhimin e Borxheve theksoi përkushtimin dhe përparimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në transparencën e të dhënave në lidhje me borxhin publik. Konferenca u përqëndrua në rolin e transparencës si një faktor i rëndësishëm në përmirësimin e […]

Milloshoski në Shkup takon Kodhelin: Biseduam për integrimin dhe vetting-un

Deputeti i VMRO-së dhe kryetari i Komisionit për politikë të jashtme në parlament, Antonio Milloshoski sot ka pritur për vizitë në Shkup deputeten e PS dhe kryetarja e Komisionit për punë të jashtme në parlament, Mimi Kodheli. Si temë e diskutimit sipas tij ka qenë rruga eurointegruese për të dy vendet si dhe procesi i […]

Alimi pret në takim Kodhelin: Bashkëpunimi mes dy vendeve mbetet prioritet

Kordinatori dhe deputeti i BDI-së, Ejup Alimi sot ka pritur në takim deputeten shqiptare Mimi Kodheli e cila po qëndron për vizitë në Shkup. Në kuadër të këtij takimi është diskutuar mbi bashkëpunimin mes dy vendeve, transmeton gazeta KOHA. “Takim me ish-ministren e Mbrojtjes, tani kryetare e Komisionit për politikë të jashtme e Parlamentit Shqiptar, […]

Elezi takon Cosio-Pascal, themelues i Konferencës për menaxhim me borxhin

Në kuadër të konferencës së UNCTAD, zëvendësministrja Elezi takon Cosio-Pascal, themelues i Konferencës për menaxhim me borxhin! Gjenevë/Shkup, 19 nëntor – Në kuadër të punimeve të konferencës së 12-të të UNCTAD që po mbahet në Gjenevë të Zvicrës nga data 18 nëntor deri më 21 nëntor, zëvendësministrja e financave Dr. Shiret Elezi është takuar me […]

Me Ali Ahmeti, prijatarin e aspiratës clirimtare të shqiptarëve të Maqedonisë

Në zhvillimet e bujshme aktuale gjithëshqiptare, koha është rrudhur dhe, jo vetëm njerëzit me përgjegjësi të larta, por edhe më të zakonshmit, gjithënjë e më pak kanë kohē e mundësi për takime miqësh e shokësh dhe për çaste të këndshme vëllazërore, të lirshme dhe të sinqerta, në gëzime e hidhërime! Por, Ali Ahmeti, udhëheqësi më […]

Me Ali Ahmeti, prijatarin e aspiratës clirimtare të shqiptarëve të Maqedonisë

Në zhvillimet e bujshme aktuale gjithëshqiptare, koha është rrudhur dhe, jo vetëm njerëzit me përgjegjësi të larta, por edhe më të zakonshmit, gjithënjë e më pak kanë kohē e mundësi për takime miqësh e shokësh dhe për çaste të këndshme vëllazërore, të lirshme dhe të sinqerta, në gëzime e hidhërime! Por, Ali Ahmeti, udhëheqësi më […]

Agjencia për Zbatimin e Gjuhës – pjesë e aktiviteteve për Ditët e Alfabetit

“Në suaza të bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve sot në Manastir filluan aktivitetet për shënimin e 111-vjetorit të Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe. Në këtë aktivitet morën pjesë funksionarë politikë, dashamirë të kulturës etj. Para të pranishmëve foli drejtori i ITSHKSH-së në Shkup […]

Elezi: Përkrahje më e madhe ndaj biznesit në buxhetin e ri!

Sektori privat është një gjenerues i rëndësishëm i rritjes ekonomike dhe për këtë arsye Qeveria mbetet e përkushtuar të krijojë politika të përshtatshme në përgjigje ndaj sfidave kryesore me të cilat përballet ky sektor, kështu thekson zëvendësministrja e financave Shiret Elezi pas prezantimit të Propozim-buxhetit për vitin 2020, ndërkohë që ka sqaruar edhe masat përmes […]

Elezi: Po finalizohen projekte infrastrukturore në rajonin e Pollogut!

Tetovë, 13 nëntor – Dje në seancën e rregullt qeveritare zëvendësministrja e financave Dr. Shiret Elezi ka elaboruar një pjesë të madhe të punës që ka bërë Ministria e financave edhe atë projekte shumë të rëndësishme të cilat janë finalizuar dhe disa prej tyre pritet që të marin frymë në rajonet shqiptare e që kapin […]

Elezi: Në buxhetin e ri adresojmë prioritetet, mes tyre dhe resurset njerëzore!

Në fokus të Propozim buxhetit për vitin 2020 do të jenë investimet në kapitalin njerëzor, gjegjësisht në sistem më të mirë shëndetësor, arsimor dhe social dhe mbështetje e fuqishme për rritje në sektorin real. Këtë vit investojmë gati 56 për qind nga shpenzimet totale buxhetore në sferat në të cilat mbështetet kapitali njerëzor, gjegjësisht shëndetësia, […]