Mijallkov do të marrë në pyetje informatorin Lazarevski për përgjimet e paligjshme

Më 31 janar, të enjten, në seancën e planifikuar për rastin “Target Fortesa” i akuzuari Sasho Mijallkov dhe të akuzuarit e tjerë, si dhe avokatët do të duhet të marrin në pyetje dëshmitarin Gjorgji Lazarevski për përgjimin e paligjshëm në DSK. Lazarevski është një ish-punonjës i DSK-së, dhe njëri nga dy informatorët që zbuluan përgjimet, […]

Parlamenti grek debaton për ratifikimin e Marrëveshjes për emrin

Institucionet e Maqedonisë presin që Parlamenti i Greqisë të ratifikojë Marrëveshjen për emrin, ashtu siç u miratua edhe nga Parlamenti në Shkup, që përfundimisht të zgjidhet kontesti 27-vjeçar lidhur me emrin e Maqedonisë, por edhe identitetin, gjuhën dhe trashëgiminë kulturore të maqedonasve. Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev, thotë se marrëveshja është më e mira që […]

Elezi: Përmirësohen shërbimet në DAP dhe Dogana për kompanitë, gjithë procesi po digjitalizohet

Shlyerjet në kohë dhe në mënyrë jo-selektive të TVSH-së përmes një modeli automatik të rimbursimit, ndjekjes elektronike të planeve të prokurimit publik dhe përpunimit elektronik të deklaratave doganore dhe dokumenteve të akcizës, ministria e Financave në bashkëpunim me Drejtorinë e të ardhurave publike dhe Drejtorinë e doganave, vitin e kaluar ka punuar në digjitalizimin e […]

Brajoviq: Përvojat malazeze me përdorimin e gjuhëve janë të shkëlqyera

Përvojat malazeze me përdorimin e gjuhëve janë të shkëlqyera. Në katedrën e fakultetit kemi repart për mësimdhënës të gjuhës shqipe. Të drejtat e njeriut dhe të pakicave asnjëherë nuk përfundojnë, por gjithmonë duhet të përparohen, sepse të gjithë ne jetojmë në një vend të përbashkët. Këtë e deklaroi kryetari i Parlamentit të Malit të Zi […]

Grubi: Shqiptaret, kanë qenë elementi me konstruktiv në hartimin dhe miratimin e marrëveshjes së Prespës.

“Nje natë para seances në kishim 12 deputete pro marreveshjes, në mengjes kishim rënë në 10 deputete dhe deri sa do te zhvillohej seanca ramë në 7 deputete. Ne na duheshin 8 deputete. Ne i bindem për të gjetur dhe deputetin e tetë për ta ratifikuar marrëveshjen e Prespës në Parlamentin e Maqedonise”, tha deputeti […]

21 vite më parë Familja Jashari u sulmua për herë të dytë brenda pak muajsh

21 vite më parë Familja Jashari u sulmua për herë të dytë brenda pak muajsh, nga forca të shumta policore serbe, të pozicionuara në ish-Fabrikën e Municionit, pak metra larg shtëpive të familjes. Edhe përkundër një aksioni policor që kishte ndodhur në orët e hershme të mëngjesit të 22 janarit të vitit 1998, në një […]

Bekteshi: BDI do të bëjë thirrje për debat publik për Ligjin e tregtisë në tregjet e gjelbra

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi ka paralajmëruar se në ditët e ardhshme koordinuesi i grupit të deputetëve të BDI-së Ejup Alimi do të bëjë thirrje për debat publik që do të mbahet në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë për Ligjin e tregtisë në tregjet e gjelbra. “Duke e marrë parasysh se ne deri në fund […]

Osmani – Bregu: Maqedonia sërisht prijëse në bashkëpunimin rajonal të ballkanit

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani mbajti takim me Sekretaren e Përgjithshme të Këshillit për Bashkëpunim Rajonal, Majlinda Bregu e cila për vizitë pune qëndron në vend. Zëvendëskryeministri Osmani bashkëbisedueses së tij fillimisht i dëshiroi sukses në funksionin e ri si Sekretare e Përgjithshme e Këshillit për Bashkëpunim Rajonal. “Mund të konsideroni në […]

Sllovenia e mbështet Maqedoninë në procesin e integrimit të saj në NATO

Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, është takuar sot me ministrin e Mbrojtjes të Sllovenisë, Karl Erjavec, i cili ndodhet për vizitë zyrtare në Maqedoni. Në takim mes dy ministrave dhe delegacioneve të të dy vendeve, janë konstatuar marrëdhëniet e mira mes dy shteteve, ndërsa është diskutuar edhe për mundësinë e përfoprcimit të bashkëpunimit në […]

Gruevski e ka tërhequr padinë për shpifje kundër Zaevit që fillimisht kërkonte 500.000 euro

Sot nuk është mbajtur seanca gjyqësore për padinë për shpifje dhe ofendim i arratisuri, Nikolla Gruevski kundër kryeministrit Zoran Zaev. Arsye për këtë është se Gruevski nëpërmjet avokatit në ndërkohë e ka tërhequr padinë kundër Zaevit për deklaratën e tij në rastin “Banka e Maqedonisë”. Nga Gjykata Themelore Shkupi 2 për “Makfax” thonë: “Paditësi nëpëmrjet […]